Saturday, August 4, 2012

Amalan Untuk Menambah Susu Ibu


Amalan yang betul penting untuk mengekalkan pengeluaran dan menambah susu ibu. Untuk pengetahuan semua, ini adalah tip dan amalan untuk menambah susu ibu yang wajib diingat :


1. Menyusu dengan kerap atau memerah susu dengan kerap. 


Sekurang-kurangnya 3 jam sekali atau mengikut rutin anak menyusu. Lebih kerap susu ibu diperah, lebih kerap susu baru akan terbentuk. Menjarakkan masa terlalu lama atau menunggu breast rasa penuh atau bengkak baru memerah boleh menyebabkan penurunan jumlah susu dan susu lebih cair bukan menambah susu ibu.2. Minum air masak/ kosong 3 L sehari dan makan makanan yang berkhasiat dengan gembira.


Kesihatan dan emosi ibu boleh menambah atau mengurangkan susu ibu.3. Zikir dan doa kepada Allah bagi yang beragama Islam.


Setiap usaha dan amalan tidak akan berhasil tanpa izinNya jadi perbaiki amal ibadat dan mohon dari Allah yang berkuasa supaya menambah susu ibu.


4. Mengamalkan Jamu ratu dara 
Amalan jamu ratu dara setiap hari bagi ibu yang menyusu bukanlah satu masalah yang besar, bahkan memberi manfaat yang amat berguna untuk ibu dan bayi kerana pengambilannya akan menambah susu badan ibu tadi. selain menambah susu badan, jamu ratu dara tadi akan memperbaiki sistem peranakkan, memperbetulkan / menaikkan rahim, merapatkan bahagian intim si ibu tadi ( amat penting! kerana selepas bersalin jika tidak dijaga rapi bahagian intim wanita akan longgar ) serta akan menaikkan seri wajah /kemerah merahan 

klik sini untuk testimoni jamu ratu dara bergambar

KLIK SINI UNTUK ORDER

1 comment:

Dr Akbar Abdullah said...


Info yang menarik mengenai cara untuk menambahkan susu badan. Diet yang sihat juga penting bagi wanita yang menyusukan badan. Di samping itu, bagi mengelak ketidakseimbangan hormon prolaktin yang boleh mengganggu penghasilan susu badan, seseorang wanita juga harus mendapat rehat yang cukup dan tidak terdedah kepada tekanan emosi.