Saturday, October 18, 2014

TANAMERA ~ Postnatal Care Set

TANAMERA ~ Postnatal Care Set




RM 350 


Kulit kita "bernafas dan hidup" merupakan organ terbesar ditubuh kita. Apa sahaja yang kita lakukan padanya ia akan menerima dan diproses oleh pelbagai sistem yang terdapat dalam badan kita. Ini adalah asas bagaimana produk semulajadi kami membantu dan memulihkan para ibu yang baru bersalin dalam masa yang singkat. 

~ Diformulakan berdasarkan cara rawatan tradisional Melayu, Cina dan Ayurvedic (India) sebagai 
satu cara semulajadi untuk para ibu yang baru bersalin kembali pulih dari segi dalaman dan luaran 
secara seimbang dari segi horman dan fizikal. 

~ Dibuat 100% berasaskan tumbuhan semulajadi dengan penggunaan herba tropika minyak pati. 
Tidak menggunakan pewarna tiruan, pewangi, pengawet serta bahan kimia bertoksik ataupun jamu 
yang mana kita tahu mungkin memberi kesan merbahaya kepada si comel kita. Ia juga halal kerana tidak mengandungi bahan yang mencurigakan dan mendatangkan was-was.

~ Direka khas untuk memberi penjagaan semasa hamil dan membantu melancarkan proses bersalin. Juga penjagaan semasa didalam pantang untuk membantu ibu yang baru bersalin berehat, pulih dan bertenaga serta mengembalikan bentuk asal tubuh dalam masa sesingkat mungkin.

~ Walaupun masih menyusukan si comel mereka, mereka boleh merasai kesan daripada aroma terapi yang  membantu ibu lebih tenang, relaks dan kembali pulih.

Di dalam setiap Set Bersalin TANAMERA terdapat 10 jenis barangan, anda akan dapat

dalam set ni terkandung:

1.HERBA PEMBERSIH WANITA
2.HERBA MANDIAN
3.MINYAK URUT HERBA
4.TAPEL
5.BENGKUNG
6.TEH HERBA
7.PILIS
8.LULUR BADAN HERBA
9.MINYAK KELAPA DARA
10.SABUN MANDI HERBA

1.  Cold Pressed Virgin Coconut Oil – 100ml 
2. Feminine Herbal Wash – 14 sachets x 10gm

3. Herbal Bath – 14 sachets x 10g
4. Herbal Massage Oil – 100ml
5. Firming Herbal Blend Paste – 14 sachets x 15g
6. Abdominal Wrap / Bengkung
7. Herbal Tea – 14 sachets x 2g

8.Calming Herbal Blend Paste – 4 sachets x 20g
9. Boreh Body Scrub – 4 sachets x 20gm
10. Brown Formulation Soap – 125g


testimoni ::

Farah Nabila
Pengalaman pertama menjadi ibu dan bersalin secara C-ser disebabkan kedudukkan bayi,

"Walaupun saya melahirkan anak sulung melalui C-sec , saya tetap pakai bengkung dan tapel TANAMERA kerana saya nak pastikan bentuk badan saya kembali saperti penampilan sebelum mengandung. Saya minta pandangan doktor yang mengalakkan saya memakai bengkung dan tapel. Saya gunakan bengkung dan tapel bermula daripada hari kelapan lepas bersalin dan setelah saya yakin luka jahitan dah kering. Ada kawan2 yang cadangkan saya pakai bengkung moden tetapi saya pilih untuk gunakan bengkung yang terdapat dalam Set Bersalin TANAMERA. Ia sangat selesa, kemas dan melekap di tubuh.Apa yang pasti pengalaman menggunakan bengkung dan tapel TANAMERA memang menakjubkan. Sangat berkesan kerana mampu mengembalikan bentuk tubuh saya seperti sebelum mengandung. Sepanjang berpantang, saya boleh lihat hasilnya di mana bahagian perut dari sehari ke sehari kembali kempis dan tegang. Untuk ibu2 yang melahirkan melalui caesarean, jangan teragak2 dan khuatir untuk menggunakan bengkung dan tapel sebab pengunaannya kedua-duanya penting supaya boleh dapatkan semula bentuk badan asal. Yang penting, dalam tempoh seminggu selepas bersalin luka jahitan pembedahan perlu dijaga dengan teliti. Luka di bahagian luar perlu benar-benar kering sebelum mula menggunakan bengkung. Pastikan bengkung diikat dengan kemas, jangan kena bahagian luka. Saya tidak risau sepanjang menggunakan Set Bersalin TANAMERA kerana produk2 dalam Set ini tidak “panas” kerana tiada jamu yang perlu dimakan. Jadi, ia selamat untuk saya sendiri dan juga bayi. Malah, selepas melahirkan, saya terus amalkan teh herba TANAMERA yang saya sangat suka kerana bantu saya melawaskan pembuangan air besar, membuang angin di samping melancarkan pengeluaran darah kotor."


Norhaslina Osman
38 yrs old Project Coodinator

"Saya ingin berkongsi pengalaman dengan bakal ibu-ibu diluar sana. Saya baru melahirkan anak ketiga saya pada 17hb March 2012. Masa kandungan saya masuk 8 bulan, saya telah diperkenalkan oleh seorang kawan kepada Set Bersalin Tanamera. Saya amat teruja ingin menggunakan produk ini kerana ianya tiada jamu dan diperbuat 100% daripada herba dan ada Minyak Kelapa Dara tulin.
Saya mula guna Minyak Kelapa Dara Tanamera 3 mingggu sebelum tarikh ‘due’ dan hasilnya , saya  melahirkan puteri ketiga saya dengan hanya 3 kali ‘push’ sahaja, tanpa pengoyakkan dan jahitan dan saya juga tidak merasa sakit pun semasa proses bersalin.

Saya mula guna bengkung dan tapel peramping Tanamera dari hari ke 3 berpantang. Pada hari ke-10 berpantang, hasilnya menakjubkan , pinggang saya mula mengecil dan perut saya dah mula mengempis. Semasa saya ke hospital untuk checkup baby saya, doktor juga telah menegur saya dan bertanyakan produk apa yang saya gunakan kerana saya dah segar dan ramping semula. Begitu juga dgn produk2 yang lain seperti minyak urut herba , teh herba , pembersih wanita dan lain2, semuanya memberi hasil yang memuaskan. Set Bersalin TANAMERA memang best!

Sebelum ni saya guna produk lain, tapi hasilnya tak pernah macam ni. Cuba lah sendiri …"


MAISARAH BINTI RAFI'I28 tahun, Guru.

"Assalammualaikum dan salam sejahtera to all the mommies..... Alhamdulillah saya telah selamat melahirkan baby girl pada 17/10/2012 yang lepas. Ini merupakan pengalaman pertama saya menjadi seorang ibu jadi saya banyak review product postnatal yang terbaik untuk saya. Memandangkan saya ingin breastfeed anak saya sepenuhnya, TANAMERA POSTNATAL CARE SET adalah pilihan yang tepat. Saya dapat menyusukan anak saya tanpa ragu-ragu kerana TANAMERA POSTNATAL CARE SET bebas dari jamu.
Produk yang paling saya suka ialah Virgin Cocunut Oil. Ia sangat membantu kulit saya sentiasa cantik dan lembab. Saya tidak mengalami stretch-mark sepanjang kehamilan hasil dari sapuan minyak kelapa dara yang kerap. Im so happy ! saya juga mengamalkan minum VCO bermula dari minggu ke 32 kehamilan. Alhamdulillah ia membantu proses melahirkan anak saya.

Selain itu Sabun Herba juga membantu saya menghilangkan kesan tompok hitam di bahagian badan akibat hormon semasa mengandung! It works well.. Dalam masa 2 minggu, kesan hitam di bahagian perut, ketiak saya berkurangan.. it makes me smile:).. Alhamdulillah.

Setiap ibu yang telah melahirkan pasti risau tentang perut yang akan menggelebeh. Saya juga risau tentang perkara itu tetapi Firming Herbs dan Bengkung dari TANAMERA sangat membantu saya. Bengkung yang dipakai bersama Firming herbs menjadikan perut saya kembali kempis dan kulit menjadi tegang semula. No more flabby tummy!

Tq TANAMERA POSTNATAL CARE SET for the lovely product.I really enjoy my confinement day. I do recommended to all my girlfriends."

cARA PEMBAYARAN :
MAYBANK ( Lyna Liyana Johar )
5124 3705 1938

-CIMB (Lyna Liyana Johar )
701 310 5590

** jika membuat transaksi online sila masukkan email liyana_johar@yahoo.com

** kemudian inbox atau sms/ Whatsapp detail NAMA, ALAMAT, MASA & JUMLAH DIMASUKKAN , BANK , ITEM & KUANTITI ke no 013 206 7818 

No comments: